SRBENG
+381 64 011 05 05
+381 11 747 80 99
dr.svetlana.ivosevic@gmail.com
Placeholder Picture

Stomatološka ordinacija
Bella

Placeholder Picture
POČETNAO NAMAUSLUGEIMPLANTOLOGIJAKONTAKTPOŠALJITE SLUČAJ

Implantologija

POŠALJITE SLUČAJ
Placeholder Picture

DA LI JE MOGUĆA BEZBOLNA UGRADNJA IMPLANTATA?

Da moguća je!

KAKO JE TO MOGUĆE?

U stomatološkoj ordinaciji BELLA, praktikujemo ugradnju implantata korišćenjem protokola navigacione implantologije.

ŠTA JE TO NAVIGACIONA IMPLANTOLOGIJA?

Navigaciona implantologija, kao trenutno najsavremenija metoda u implantologiji, omogućava ugradnju implantata preko specijalnog, kompjuterski modelovanog šablona – hirurškog stenta. Ovim postupkom se eliminiše potreba za sečenjem desni prilikom ugradnje implantata, već se samo napravi mali otvor na mestu ugradnje, širine nekoliko milimetara. Kroz taj otvor se preko šablona izvrši ugradnja implantata.

KOLIKO DUGO TRAJE SAMA UGRADNJA IMPLANTATA PREKO ŠABLONA?


Ugradnja implantata korišćenjem šablona – hirurškog stenta traje znatno kraće nego klasišan postupak ugradnje implantata. Recimo prosečno vreme potrebno za ugradnju 4 – 5 implantata iznosi 15ak minuta, dok je klasičnim pristupom potrebno preko sat vremena!

DAKLE MOGUĆE JE UGRADITI IMPLANTATE BRŽE NEGO POSTAVITI PLOMBU?

Apsolutno da!
Ali važno je da napomenuti da je brzina ugradnje samo jedna od prednosti navigacione implantologije. Mnogo važnija je činjenica da na ovaj način implantati izuzetno precizno ugrađuju na pozicije koje su optimalne za kasnije protetsko zbrinjavanje pacijenta. Kao što je poznato, pacijenti ne zele implantate već zube! U pravo to je naš cilj, da precizno postavljeni implantati omoguće da novi zubi imaju maksimalan efekat estetski i funkcionalno.

KOJE SU DODATNE PREDNOSTI NAVIGACIONE IMPLANTOLOGIJE?


Kako nema sečenja desni, tako nema potrebe ni za ušivanjem nakon ugradnje implantata! Samim tim je i vreme oporavka pacijenta svedeno na minimum. Nakon ugradnje implantaat navigacionom implantologijom, gotovo nikada se ne javlja otok, a bol je vrlo redak jer nije sečeno meko tkivo. Dalje u ustima nakon ugradnje implantata ne ostaju konci! Samim tim je neprijatnost kod pacijenta svedena na minimum.

DA LI NAVIGACIONA IMPLANTOLOGIJA ZAHTEVA POSEBNU PRIPREMU PACIJENTA?

Iz ugla pacijenta, priprema za navigacionu ugradnju implantata se ne razlikuje od pripreme za konvencionalnu ugradnju. Neophodne je da pacijent zadovoljava potrebne zdravstvene uslove i da uradi 3D snimak vilice.

KOLIKO JE VREMENA POTREBNO ZA IZRADU ŠABLONA?

Zahvaljujući našoj saradnji sa Centrom za navigacionu implantologiju, vreme izrade šablona je svega par dana. Tako da izrada šablona ne utiče negativno na planove pacijenta. Ionako se ugradnja implantata obično zakazuje par dana nakon snimanja i kliničkog pregleda.

CENA?

Izrada hirurškog šablona malo podiže trošak pacijenta, ali mu sa druge strane pruža izuzetan komfor u smislu, značajno skraćenog vremena ugradnje implantata, izostanka sečenja, izostanka šivenja, izostanka konaca u ustima 7 - 10 dana, izostanka postoperativnih bolova, boljeg kvaliteta novih zuba.Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
POŠALJITE SLUČAJ