SRBENG
+381 64 011 05 05
+381 11 747 80 99
dr.svetlana.ivosevic@gmail.com
Placeholder Picture

Stomatološka ordinacija
Bella

Placeholder Picture
POČETNAO NAMAUSLUGEIMPLANTOLOGIJAKONTAKTPOŠALJITE SLUČAJ

Oralna hirurgija


ŠTA JE DENTALNI IMPLANT?

Implant je specijalno dizajniran šraf izrađen od titanijuma, koji nadoknađuje nedostajući prirodni koren zuba. Titanijum svojim biokompatibilnim i mehaničkim karakteristikama predstavlja idealan materijal za izradu implantata.

PREDNOSTI

Prednosti rešavanja nedostatka zuba ugradnjom implantata su:
     • Ugradnjom implanata na mestu nedostajućeg zuba nestaje potreba za ,,brušenjem” susednih zuba radi izrade mosta.
     • Ugradnja implanta usporava i smanjuje gubitak koštanog tkiva do koga dolazi nakon vađenja zuba.
     • Povratak normalne funkcije žvakanja.
     • Pacijent ima osećaj kao kod prisustva sopstvenog zuba.
     • Eliminišu se potreba za nošenjem proteza i sve neprijatnosti koje one mogu izazvati.
     • Veoma visok nivo estetike.
     • Dugoročno rešenje bezubosti.

DA LI JE UGRADNJA IMPLANTATA UVEK MOGUĆA?

Svaki pacijent je poseban sa specifičnom situacijom u ustima. Zato je pre donošenja odluke o mogućnosti da se ugradi implantat neophodno izvršiti analizu 3D snimka. Pošaljite nam vaš 3D snimak (pomoću besplatnog servisa Wetransfer), a mi ćemo izvrštiti stručnu procenu i u najkraćem roku vam predložiti optimalno rešenje.

KOJE SU POTENCIJALNE POTEŠKOĆE ZA USPEŠNU TERAPIJU IMPLANTATIMA?

Postoji određeni broj stanja i bolesti koji otežavaju ili onemogućavaju uspešnu ugradnju implantata. Ovi ograničavajući faktori se utvrđuju analizom 3D snimaka i pregledom u ordinaciji. Dobrodošli ste da zakažete vaš termin za besplatne konsultacije!

UGRADNJA IMPLANTA U ORDINACIJI BELLA

Dugogodišnje iskustvo u implantologiji i stomatologiji uopšte, navelo nas je da se naš implantatni sistem izbora bude B&B DENTAL, Italijanskog porekla. U pitanju je renomirani implantatni sistem koji ima preko28 godina dugu tradiciju, potiče iz tehnološki najrazvijenije oblasti severne Italije. Ovaj sistem nam pruža najšire moguće opcije za rešavanje i najtežih implantoloških izazova. Napominjemo da je ovaj implantatni sistem, pored svih Evropskih sertifikata, već dugi niz godina registrovan za prodaju i korišćenje na teritoriji Srbije!

ŠTA POSLE UGRADNJE IMPLANTATA?

Nakon ugradnje implantata, najčešće je neophodno sačekati neko vreme da dođe do sjedinjavanja implantata i okolne kosti. Ovo vreme u velikoj meri zavisi od konkretne situacije i to vam implantolog saopštava nakon ugradnje.

PROCEDURA IZRADE ZUBA NA IMPLANTATIMA

Nakon sjedinjavanja implantata i okolne kosti, pristupa se izradi zuba kako je i planirano na početku terapije. Sama procedure izrade zuba na implantatima se ne razlikuje mnogo od izrade zuba na zbrušenim prirodnim zubima. Pristupa joj se nakon završenog vremena sjedinjavanja implantata i okolne kosti. Ova procedura je bezbolna.

ŠTA JE I DALI JE MOGUĆA IMEDIJATNA UGRADNJA IMPLANTA?

Imedijantna ugradnja implantata predstavlja ugradnju neposredno nakon vađenja zuba. U nekim situacijama je moguća, a posebno zahvaljujući naprednom dizajnu implanta, kao i korišćenju upotreba savremenih tehnologija poput navigacione implantologije koja nam omogućava da svaki deo preostale kosti iskoristimo za ugradnju implantata i time skratimo vreme čekanja na nove zube.

ŠTA JE IMEDIJATNO OPTEREĆENJE IMPLANTA?

U nekim situacijiama je moguće implantat opteretiti odmah po postavljanju (ukoliko su za to ispunjeni uslovi). Obavezna je pažljiva dijagnostika i planiranje,i procenakoju možemo izvršiti ako nam pošaljete vaš 3D snimak. Konačna odluka o imediatnom opterećenju implantat se donosi neposredno po ugradnji kada implantolog sagleda sve okolnosti toka ugradnje implantata.

NADOGRADNJA KOSTI (AUGMENTACIJA)

Za implant je potreban odgovarajući volumen kosti na planiranom mestu ugradnje. Ako je pacijent izgubio zube pre mnogo vremena, na tom mestu dolazi do značajnog gubitka kosti. Tako možemo doći u situaciju da nema dovoljno kosti, za šta postoje 2 rešenja:
     - Nadogradnja kosti (augmentacija = koja predstavlja postupak dodavanja koštanog zamenika tamo gde pacijentu nedostaje kost. Moramo biti realni i priznati da ovaj postupak nije 100% uspešan i zavisi od mnogih faktora
     - Navigaciona implantologija - nasavremenije tehnološko rešenje u implantologiji koje nam omogućavada sa izuzetnom preciznošću implantat postavimo tačno na mesto gde ima jedino ima kosti. Ovo često nije moguće uraditi klasičnim putem bez obzira na veštinu i implantologa.

ŽIVOTNI VEK IMPLANTATA


Naučno je dokazan stepen uspešnosti terapije implantatima na 10 godina je oko 97 procenata. Presudni faktori za uspeh su da se pacijent pridržava saveta stomatologa, redovno održava oralnu higijenu, redovno dolazi na kontrolne preglede

PROCEDURA UGRADNJE IMPLANTATA

Pre pristupanja ugradnji implantata, neophodno je uraditi CBCT (3D) snimak i zakazati pregledu ordinaciji, prilikom koga ćem vam predstaviti sve rapoložive opcije za vas.